Bio

 

Coline Gerritsen

Zoals bij velen begon the muzikale carrière van Coline op de muziekschool; eerst met de blokfluit en daarna op het keyboard. Toch miste hierbij een stukje uitdaging en daarom besloot ze dan ook om zich op 15-jarige leeftijd aan te sluiten bij een pipe band in de buurt. Waarom? Het leren spelen op een doedelzak is toch echt wel weer eens iets anders dan anders, dus een uitdaging!

Nadat ze de highland pipes onder knie had, werd het instrumentarium uitgebreid met andere soorten pipes. Eerst small pipes, een set die ze cadeau kreeg van het toenmalige mede pipe band lid Leo Lap, en daarna volgden ook de border pipes. In die tijd heeft ze ook nog kortstondig gespeeld bij het folkbandje Tapsalteerie, waarbij ook de whistles werden opgepakt

En toen werd het naar een aantal jaren rust, toch weer tijd het bandjes leven op te pakken. Dus werd Nae Bother samengesteld. Het eerste doel was om lekker gezamenlijk muziek te maken, maar tegenwoordig delen we graag ons plezier in het spelen met andere door optredens te doen. Door het herboren plezier in het maken van muziek was er ook de zin om een nieuw instrument op te pakken, de Ierse flute, die inmiddels ook een plekje heeft gekregen binnen Nae Bother.

Muzikale inspiratie komt folk-artiesten als Michael McGoldrick, Mark Saul, Fred Morrison, Ross Ainslie en bandjes als Lunasa, Old Blind Dogs, Kila en Shooglenifty, maar ook van Indie folk rock bandjes als Mumford & Sons, Boy & Bear en Avalanche City.

Het instrumentarium van Coline bevat border pipes gemaakt door Nigel Richard, Henderson small pipes, een Ierse houten flute gemaakt door Geert Lejeune en een reeks verschillende whistle (Tony Dixon, Chieftains en Susato).